Standby Workteam

Försäljningsingenjör med konstruktions- och projektledarkompetens

Backer AB ingår i den svenska börsnoterade värmekoncernen NIBE Industrier och sysselsätter ca 280 personer inom utveckling, tillverkning och försäljning av intelligenta lösningar inom elvärme- och energiteknik. Vi bedriver verksamhet på två orter i Sverige, Sösdala i Skåne och Kolbäck i Västmanland. Enheten i Sösdala utgör tillika huvudkontor för affärsområdet NIBE Element, vars verksamhet omfattar ca 60 enheter förlagda i Europa, Asien, Australien samt Nord- och Centralamerika. Våra lösningar levereras till kunder inom flera olika branscher och fungerar som en viktig del, antingen i våra kunders färdiga produkter, eller i våra kunders tillverkande processer. Kraven på våra lösningar är högt ställda, och flera av våra kunder är att anse som ledande inom sina respektive segment.

För mer information gå gärna in på www.backer.se


Till vår försäljningsavdelning i Sösdala söker vi nu en Försäljningsingenjör med konstruktionskompetens inom mekanik eller mekatronik.

Tjänsten tillhör försäljningsavdelningen men ingår i en specialiserad grupp, särskilt inriktad mot att utveckla och sälja kvalificerade värme- eller energitekniska lösningar till industriella kunder, i form av såväl utvecklade fysiska systemlösningar som i form av kunskapsbaserad problemlösning.

Arbetsuppgifter

  -   teknisk problemlösning
  -   leda och driva försäljningsprojekt framåt till avslutad affär
  -   framställa och hantera teknisk dokumentation

Den största delen av uppgifterna sköts från kontoret. I viss omfattning förekommer behov av resor i tjänsten i syfte att reda ut behov och tekniska specifikationer tillsammans med kunden. Resorna är framför allt inom Sverige.

Din profil

Tjänsten har ett högt teknikinnehåll och ställer därför höga krav på konstruktions-kompetens och teknisk problemlösningsförmåga. Erfarenhet från konstruktionsarbete inom mekanik är ett krav. Erfarenhet av projektledning. Gärna erfarenhet av teknisk försäljning.

Som person har du ett utpräglat intresse både för att lösa tekniska problem och för att göra affärer. Du är strukturerad och målinriktad med energi och ihärdighet. Du är självgående men gillar även att samarbeta. Du är en god kommunikatör med goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Vi erbjuder ett spännande arbete i en växande organisation.

Individuell månadslön tillämpas. För tjänstemän vid Backer AB tillämpas kollektivavtalet Teknikavtalet - Unionen/Sveriges Ingenjörer/Ledarna.

Tjänsten är på heltid och tillsvidare. Resor i tjänsten förekommer men i begränsad omfattning.

I denna rekrytering samarbetar Backer AB med Standby Workteam. Vi arbetar med löpande urval och ser fram emot din ansökan snarast. För mer information kontakta gärna Karin Dahlin, Standby Workteam, tel 0733 763 988.
Standby Workteam     |     Lilla Nygatan 11     |     211 38 Malmö     |     040 - 23 24 90     |     info@standbyworkteam.se