Standby Workteam

Elektronikingenjör kretskortsdesign till Backer AB i Sösdala

Backer AB ingår i den svenska börsnoterade värmekoncernen NIBE Industrier och sysselsätter ca 280 personer inom utveckling, tillverkning och försäljning av intelligenta lösningar inom elvärme- och energiteknik. Vi bedriver verksamhet på två orter i Sverige, Sösdala i Skåne och Kolbäck i Västmanland. Enheten i Sösdala utgör tillika huvudkontor för affärsområdet NIBE Element, vars verksamhet omfattar ca 60 enheter förlagda i Europa, Asien, Australien samt Nord- och Centralamerika. Våra lösningar levereras till kunder inom flera olika branscher och fungerar som en viktig del, antingen i våra kunders färdiga produkter, eller i våra kunders tillverkande processer. Kraven på våra lösningar är högt ställda, och flera av våra kunder är att anse som ledande inom sina respektive segment.

För mer information gå gärna in på www.backer.se


Vid anläggningen i Sösdala utvecklas och tillverkas produkter för att värma gaser eller vätskor (oftast luft respektive vatten). Produkterna används i bl.a. process-, fordons-, livsmedels- och medicinteknisk industri samt i inomhusklimat- och hushållssektorn.. Man ser ett ökande behov av att kombinera värmeprodukterna med elektronik för styrning och kontroll.

Vi söker därför en Elektronikingenjör med kunskap inom både hårdvara och mjukvara, som vill vara med att etablera en ny funktion med huvuduppgift att utveckla lösningar för:

  •   Reglering av olika sorters värmare, huvudsakligen effektreglering
  •   Mätteknik för att fastställa temperatur, flöden, energiförbrukning etc.
  •   Styrning och kontroll, till och frånslag och kontroll av status
  •   Uppkopplade enheter och IoT tror vi kommer att bli en viktig del i våra
       produkter framöver

Tjänsten är placerad inom avdelningen för konstruktion och produktutveckling - omfattande ca 10 medarbetare - och utgör en central funktion i företagets affärsutveckling.

Arbetsuppgifter

Allra viktigast är hantverket och skickligheten som ingenjör och konstruktör. Både att kunna dimensionera och konstruera elektronik som uppfyller kraven samt att bygga prototyper och verifiera resultatet. Detta vill vi att du kan visa prov på. I den mån det är nödvändigt behöver du kunna skapa tillhörande mjukvara, åtminstone för verifiering och validering.

I arbetet ingår att samarbeta och diskutera lösningar med konstruktörskollegor, säljare, projektledare och med kollegor i produktionsverksamheten. I de flesta projekt krävs också omfattande samarbete med kunden och ibland också med leverantörer.

Nästan alla produkter är anslutna till nät/högspänning och kretskorten kan bära betydande effekter. Väldigt många av våra produkter installeras också i krävande miljöer. Vi ser framför oss att du har en stark känsla för kvalitet som bland annat tar sig uttryck i förståelse för att konstruktioner måste uppfylla certifieringar och lagkrav, till exempel lågspänningsdirektivet, förutom kundens uttalade och outtalade krav. Vi utgår också ifrån att du kan sätta dig in i sådana krav om du inte redan känner till dem.

Kvalifikationer

Förutom kunskaper i hårdvara och, i viss mån, mjukvara är kunskaper om effektelektronik samt reglerteknik och mekanik är något vi värderar högt. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Ytterligare språk (till exempel tyska eller franska) är meriterande. Det är en tillgång om du har ett nätverk inom områdena elektronikkonsulting, komponentleverantörer och kretskortstillverkare.

Tjänsten kräver en genuint tekniskt intresserad person, med en självdriven, jordnära och ödmjuk personlighet som har förmåga att trivas i en traditionell produktionsmiljö.

Tjänsten är på heltid och tillsvidare.

Kollektivavtal tillämpas: Teknikavtalet – Unionen, Sveriges Ingenjörer, Ledarna. Individuell månadslön tillämpas. Tjänsten omfattas av avlösta övertids- och restidsvillkor.

I denna rekrytering samarbetar Backer AB med Standby Workteam. Vi arbetar med löpande urval och ser framemot din ansökan snarast. För mer information kontakta gärna Karin Dahlin, Standby Workteam, tel 0733 763 988.
Standby Workteam     |     Lilla Nygatan 11     |     211 38 Malmö     |     040 - 23 24 90     |     info@standbyworkteam.se