Standby Workteam

Ekonom till expansiva Maxomorra

Maxomorra är ett svenskt familjeägt företag som sedan 2008 designar och utvecklar barnkläder utifrån genuin omtanke för miljön och människorna. Hela varukedjan är GOTS certifierad – från bomullsplantagen i Indien och Turkiet till lagret i Sverige. Varumärket grundvärderingar är lekfullhet och hållbarhet vilket genomsyrar hela processen. Idag säljs deras produkter exklusivt via 300 återförsäljare, både fysiska och online, i 36 olika länder runt om i världen. Maxomorra omsätter 2018 37 MSEK och har som mål att dubbla detta inom 5 år.
Läs mer: https://maxomorra.com och https://www.global-standard.org/


Maxomorra fortsätter sin expansion och behöver en Ekonom till Malmö

Maxomorra flyttar sin verksamhet till Malmö och bygger upp ett litet team med design, marknadsföring, ekonomi och utveckling. Maxomorra behöver nu en Ekonom med intresse för kläder och design, som kan bidra till den fortsatta expansionen. Trivs du med att ta ansvar för både strategisk uppföljning och planering samt löpande ekonomiska frågor då kanske detta är utmaningen för dig.

Som ensam ekonom kommer du att få både strategiskt ansvar för ekonomin och du kommer att vara ett bollplank till VD i ekonomiska frågor och få ett stort inflytande över företagets utveckling. För rätt kandidat finns det stora utvecklingsmöjligheter.

  •   Det strategiska ansvaret omfattar fortsatt styrning av vår ekonomiska utveckling
       genom budgetering och försäljnings- och kostnadsuppföljning. Du bidrar
       även till utvecklingen av vårt egenutvecklade IT system genom löpande kontakt med
       våra IT-utvecklare i Asien. Möjligheter till affärsutveckling ihop med VD finns även för
       rätt kandidat.

  •   Du kommer att ansvara för de operativa frågorna i relation till våra återförsäljare
       vad det gäller fakturering och betalningsströmmar. Du ser till att vi
       får betalt. Du kommer att ansvara för relationen med externa aktörer såsom
       leverantören av lagertjänster samt kontakten med revisorn och bank.

DIN PROFIL

Du har en akademisk examen inom företagsekonomi. Har du läst textilekonomutbildning är det en merit. Du har förmodligen skaffat dig några års arbetslivserfarenhet med liknande arbetsuppgifter och vill nu nästa steg i ett företag med tillväxt och potential. Du har goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift. Du är en ”siffermänniska” med analytiskt sinnelag och har förmågan att se och förstå helheten i en affärsverksamhet. Du är beredd att arbeta mycket självständigt och skapa struktur inom ditt arbetsfält. Du är initiativrik och prestigelös i ditt förhållningssätt. Det är önskvärt med ett intresse för design och kläder.

I denna rekrytering samarbetar Maxomorra med Standby Workteam. Vi rekryterar löpande och du är välkommen att sända in din ansökan snarast via länken nedan. För mer information om tjänsten kontakta gärna Anneli Nilsson, Standby Workteam, tel 0708-772816.

Välkommen med din ansökan!
Standby Workteam     |     Lilla Nygatan 11     |     211 38 Malmö     |     040 - 23 24 90     |     info@standbyworkteam.se